Two Thousand Things..

Fashion, Beauty, All those Cute Things, and Everything in between...

Friday, April 29, 2016

[Skincare]: LUSH Angels On Bare Skin & Eau Roma Water

I always love being inside a Lush store because it smells Ah.Maaaziing !! But I have to accept the fact that Lush is not available here in Indonesia anymore. I used to love buying their soaps (my favorite is Sultana!) but I haven't tried any of their skincare range before. 

So when I started to delve into the world of skincare I started to see Lush products being featured by fellow skincare enthusiasts. It made me crave for Lush products so much I finally put an Australian order via a local online store. The closest country to get Lush is from Singapore & Australia (I'm not sure whether Malaysia have it or not).

I originally wanted to try one of their fresh masks but after reading some info I realized that the fresh masks were made very fresh that it only has about 3 weeks lifespan. I then figured it would take about a week to get my order from Australia, so by the time my order came it would already cut 1 week out of it's 3 weeks lifespan. So I canceled the fresh masks and only ordered the products that have longer lifespan such as these two below :

1. Angels on Bare Skin Facial Cleanser (has 3 - 4 months lifespan).
2. Eau Roma Water (Toner - long lifespan)


>> My current skin condition is sensitive-combination with blemishes. 
I've been researching a bit before buying my first Lush skincare products and these two products were among the ones that were recommended by a lot of women with similar skin condition. 

Lush Eau Roma Water is one of the toners that are available from Lush. Many people recommended this toner so I chose this one. I know some of you might wonder what's so special about a toner? It's just a spray of water after all. I used to think the same too, but now I'm beginning to realize the importance of toner in a skincare routine. It helps calm your skin down after a rigorous cleansing, and it helps tone and refresh your skin, and in some cases it also helps get rid of dirt and makeup residue that wasn't picked up by your cleanser. 

This toner has a formula of rose water which will help to calm and reduce redness, whilst lavender water will balance and soften the skin. It is meant to hydrate and soothe the skin both gently and effectively. At least that's what they claimed it to be. In real life, I felt that it is indeed a soothing and calming toner, with a lovely aroma to freshen up your skin and uplift your mood. The formula also helps with my combination skin and it is a great combo if paired with Angels on Bare Skin.



Lush Angels on Bare Skin is one of Lush's best seller product. It is a facial cleanser made from 100% natural ingredients. Inspired by a medieval recipe, this cleanser contains kaolin to absorb grease and dirt, mixed with ground almond to tone and brightens the skin, and topped off with lavender flowers. It also contain lavender oil and rose absolute to help calm the skin.

The texture is very unique. It's not like your usual facial cleanser, this one has a rather solid form but you can easily peel it bits by bits as you use it along the way. You can see the lavender flowers on top and don't be afraid to use it on your skin. As you buff it away it would help soothe and calm your skin while the mixture of ground almonds and kaolin would clean your skin, leaving it fresh and nourished. 

How to use it :
  • Pick up a small amount of the solid cleanser, put it in your hands, and mixed with a little water to create a paste.
  • Put the paste on your face and scrub it away to cleanse.
  • You can also let it sit on your face for a little while as a face mask after you finished scrubbing. After a few minutes continue to rinse it with water.


Before I tried this cleanser I always wonder why so many people raved about it, so I was intrigued and wanted to try it for myself. Now I know why so many people love this cleanser because I love it too!! This is probably my most favorite cleanser everrrr. It made my skin feels clean without stripping the oils, and it also makes my skin looks brighter and more refreshed. The scrubby smooth texture makes the exfoliation process such an enjoyable moment. I love scrubbing my face with this cleanser. It feels soft and smooth on my skin and it really helps with my combination skin too. I simply love love love this cleanser and would recommend it to all of you (^_^).


Overall, I really really love my first experience with Lush skincare, and I am eager to try another skincare product from Lush. I'm eyeing their Mask of Magnaminty and one of their fresh masks (I'm still curious with them!). If you have similar skin condition like mine I recommend you tried these duo and lemme know how they works on you !



Hugs & Kissies !
Read More

Thursday, April 28, 2016

Introducing : Lavine Cosmetics


Akhir-akhir ini saya lagi seneng banget eksplorasi skincare. Di akun Instagram saya sering ada postingan tentang rangkaian skincare maupun review singkat tentang skincare yang lagi saya pakai. Berhubung lagi senang skincare jadi saya cukup sering mencoba berbagai macam produk perawatan kulit. Diantaranya ada beberapa produk skincare baru yang saya coba, contohnya rangkaian produk kecantikan dari Lavine Cosmetics ini.

Kebetulan saya memang dari dulu senang mencoba produk-produk baru termasuk produk kecantikan. Lavine Cosmetics ini adalah brand yang baru muncul di Indonesia. Produk-nya sendiri di formulasikan di Inggris dan diproduksi di Indonesia. Selain menyediakan rangkaian skincare untuk kulit, Lavine juga menyediakan rangkaian makeup di website-nya. Namun kali ini saya hanya akan membahas tentang skincare nya saja.


Seperti dilihat di foto diatas saya menerima empat buah produk Lavine dari satu rangkaian perawatan yaitu "Clarity Series". Kalau dilihat dari namanya sepertinya rangkaian Clarity series ini fungsinya adalah untuk membantu kulit menjadi terlihat lebih jernih, mulus, dan bersih bersinar.

Rangkaian perawatan seri Clarity dari Lavine yang saya coba adalah :

Lavine Clarity Sunscreen
Lavine Clarity Toner
Lavine Clarity Cleanser 
Lavine Clarity Moisturizer


Desain packaging-nya sih oke, saya sendiri suka lihatnya. Dan waktu saya lihat website-nya ternyata produk-produk ini mengandung salah satu ingredient favorit saya yaitu Niacinamide alias vitamin B3 yang sudah terbukti ampuh untuk perawatan anti-aging dan juga memperbaiki discoloration atau warna kulit tidak merata, jadi oke banget untuk memperbaiki uneven skin tone serta bintik hitam bekas jerawat :)


Untuk urutan pemakaian ke-empat produk diatas adalah sebagai berikut :

1. Lavine Clarity Cleanser - untuk membersihkan wajah.
2. Lavine Clarity Toner - menyegarkan kulit serta menyiapkan kulit untuk perawatan selanjutnya.
3. Lavine Clarity Moisturizer - untuk melembabkan wajah.
4. Lavine Clarity Sunscreen - untuk perlindungan terhadap paparan sinar matahari.


REVIEW :
Lavine Clarity Cleanser
Foaming Cleanser yang lembut membersihkan kulit wajah dan mengangkat lapisan sel kulit mati. Menjadikan kulit tampak bersih, lembut, dan bercahaya.


Saya sudah terbiasa melakukan double cleansing untuk kulit yang lebih bersih. Jadi apabila saya memakai makeup maka langkah pertama yang saya lakukan adalah membersihkan makeup dari wajah dengan pembersih makeup seperti misalnya micellar water ataupun cleansing oil. Setelah memakai makeup remover barulah kemudian saya membersihkan wajah dengan facial cleanser seperti Lavine Clarity Cleanser ini.

Teksturnya memang lembut di kulit dan tidak membuat kulit kering setelahnya. Formulanya terasa ringan namun mampu membuat kulit wajah menjadi terlihat lebih cerah dan bersih bersinar setelah pemakaian cleanser ini. Dengan kandungan Niacinamide (salah satu ingredient favorit saya), triclosan, dan Phyto Extract - cleanser ini membantu membersihkan pori pori wajah secara menyeluruh sehingga kulit pun terasa lebih bersih.


Lavine Clarity Toner
Toner Wajah yang berfungsi untuk menjaga kelembaban kulit sekaligus menyegarkan kulit wajah dan memudahkan penyerapan untuk produk perawatan selanjutnya. 


Setelah membersihkan wajah dengan Clarity Cleanser saya memakai Clarity Toner ini sesudahnya, dengan menggunakan kapas. Packaging-nya berbentuk botol spray sehingga memudahkan untuk aplikasi cairan toner tanpa takut tumpah. 

Toner ini mengandung Niacinamide, Phyto Extract, dan Cucumber Extract di dalamnya sehingga terasa segar di kulit wajah. Dengan memakai toner ini terasa sekali kulit saya menjadi lembab kembali sehabis membersihkan muka. Toner ini juga membantu mengembalikan kondisi kulit menjadi lebih cerah dan jernih.


Lavine Clarity Moisturizer
Moisturizer dengan tekstur ringan yang cepat terserap berfungsi membantu melembabkan dan memberikan efek dingin pada kulit kering. Kulit pun tampak lembut, lembab, dan cerah.


Setelah membersihkan muka dan memakai toner saya pun memakai pelembab agar kulit tidak kering dan terjaga kelembabannya. Packaging moisturizer ini cukup unik karena saya belum pernah mendapat packaging seperti ini sebelumnya. Bentuknya sih seperti botol pendek wadah pelembab biasa, namun botol ini mempunyai sistem "pump" di dalamnya. Jadi untuk mengeluarkan produk kita harus menekan bagian tengah botol dan produk pun akan keluar sedikit demi sedikit. Sistem pump seperti ini lebih higienis dan sekaligus mencegah kebocoran produk.

Pelembab ini mengandung bahan-bahan yang sudah terbukti potensial untuk perawatan kulit, terutama untuk menjaga kelembaban dan kadar air dalam kulit, serta untuk melawan tanda-tanda penuaan pada kulit. Pelembab ini tidak terasa lengket di kulit dan juga cepat menyerap tanpa meninggalkan residu. Kulit kombinasi saya cocok banget pakai pelembab ini, and I think all skin types can use this moisturizer. Formula-nya (ditambah sunscreen diatasnya) merupakan "base" yang oke banget serta tidak mengganggu aplikasi makeup. Love it!


Lavine Clarity Sunscreen SPF 30++
Tabir surya dengan SPF 30 memberikan perlindungan dari paparan sinar UV. Dengan formula ringan dan mudah diserap, mengandung moisturizer untuk menjaga kelembaban kulit.


Pas banget waktu itu saya sedang mencari sunscreen yang tidak mengganggu aplikasi makeup (karena kadang kandungan dalam sunscreen bisa mempengaruhi kulit wajah menjadi lebih oily atau makeup tidak "menyatu" dengan kulit). 

Paduan Clarity Moisturizer dengan Clarity Sunscreen ini adalah paduan favorit saya untuk pemakaian siang hari karena tidak mengganggu proses aplikasi makeup sama sekali, bahkan makeup saya masih bagus dan tidak cepat oily seperti sunscreen kebanyakan. Formula-nya terasa ringan di kulit dan juga tidak meninggalkan residu di permukaan kulit. Sunscreen ini mampu melindungi dari sengatan sinar UVA/UVB yang dapat mengakibatkan noda flek hitam dan kulit kusam. Produk ini ada bau-nya, seperti chemical scent, namun tidak mengganggu saya sama sekali, apalagi jika dibandingkan dengan hasilnya yang buat saya happy :)

Oya, untuk memudahkan pemakaian sunscreen ini botolnya diterbalikkan dulu agar produknya lebih gampang keluar. A little goes a long way, jadi cukup keluarkan produk secukupnya dan usapkan di wajah. Jangan lupa untuk selalu "double cleansing" atau bersihkan muka dua kali setiap habis memakai sunscreen untuk mencegah pori tersumbat :)


Overall, Saya puas dengan rangkaian Lavine Clarity ini. Semua produk yang saya coba tidak ada yang mengecewakan, dan sampai saat ini saya masih pakai rangkain ini setiap hari-nya. Saya juga suka dengan packagingnya karena sudah dipersiapkan sedemikian rupa agar mudah dibawa bepergian tanpa harus takut bocor atau takut produk tumpah. Khusus untuk botol sunscreen memang agak sedikit tricky untuk dipakai, namun tetap higienis dan travel-friendly. Formula sunscreen-nya juga bagus sekali karena mencari sunscreen yang oke itu susah-susah gampang hehe.. Intinya sih semua produk diatas Recommended banget. Kalau yang penasaran patut dicoba lah, hasilnya di saya sangat memuaskan :)


Untuk info lebih detil dan keterangan lebih lanjut kalian bisa cek langsung kesini :

Lavine Cosmetics
Web : http://lavinecosmetics.com
Instagram : @lavinecosmetics
Email : contactlavine@gmail.com


Have A Nice Weekend !
Read More

Friday, April 15, 2016

Fashion How-To : Yuk Samarkan Perut Buncit Dengan Gaya Berpakaian Ini

Sebagai seorang wanita biasa pada umumnya perut buncit pun sering saya alami hehe Biasanya perut terlihat buncit kalau kebanyakan makan, kalau sedang masuk angin, atau menjelang dan selama datang bulan. Nah kalau sudah begitu biasanya saya kerepotan sendiri mencari baju yang bisa menutupi area perut saya yang buncit. Berikut adalah tips yang biasanya saya lakukan ketika berpakaian untuk menyamarkan perut :


1. Pilih warna hitam / warna gelap
Seperti yang umumnya kita tahu, salah satu trik lama adalah menutupi kekurangan badan dengan memakai warna gelap atau warna hitam. Trik ini juga sering saya lakukan, hanya saja jangan terpaku dengan warnanya saja tapi pilih juga yang bahannya tidak ketat atau agak longgar. Kalau memakai baju warna hitam tapi bajunya ketat menempel di badan ya sama aja perutnya tetap terlihat buncit karena baju yang menempel akan membentuk siluet badan dan siluet perut (oh no!).



2. Pilih Baju Bercorak Ramai dan Motif Kecil
Selain baju berwarna gelap kita juga bisa menyiasati perut yang buncit dengan memakai baju bercorak ramai dengan motif kecil-kecil. Contohnya adalah seperti foto di bawah ini. Kalau untuk pagi / siang hari biasanya saya lebih sering pakai baju corak ramai seperti ini dibanding baju warna gelap. Corak ramai dengan motif kecil seperti ini dapat menyamarkan area perut sehingga perut buncit pun dapat disembunyikan dengan aman. Cara lainnya adalah dengan memilih model potongan babydoll seperti foto di bawah ini juga. Potongan babydoll atau potongan jahitan di atas perut membuat area perut ke bawah terlihat lebih longgar sehingga perut buncit pun dapat bersembunyi di balik longgarnya baju ;)



3. Pilih Model Baju Dengan Potongan Longgar dan Berbahan Ringan
Seperti yang sudah disebutkan di point no.1 pilihlah baju yang berpotongan longgar agar tidak membentuk siluet badan. Lebih baik lagi apabila bahannya terbuat dari bahan yang ringan dan melayang seperti contohnya di foto baju di bawah ini. Bahan ringan dan potongan longgar sangat membantu untuk menyiasati perut buncit. Selain itu, baju dengan model seperti ini biasanya juga sangat nyaman dipakai dan kita masih bisa makan banyak tanpa takut perut terlihat buncit hehe.



5. EXTRA : Baju Dengan Potongan Overall
Overall sekarang sedang nge-trend, dan overall juga bisa membantu menyamarkan perut yang buncit lho, jadi mumpung lagi trend nggak ada salahnya kalau mencoba overall sebagai salah satu alternatif gaya berpakaian.



Untuk pilihan baju dan dress wanita lainnya, selain model babydoll dan overall juga bisa memilih model "oversized" untuk menutupi kekurangan, misalnya oversized sweater atau oversized tshirt. Kadang saya juga memakai blus atau kemeja panjang dengan satu size lebih besar dari ukuran normal saya, cukup dipadu dengan casual legging yang nyaman dan saya pun siap pergi beraktifitas tanpa perlu khawatir dengan urusan "perut" ;)



Kalau ada yang punya trik lainnya, jangan lupa di-share juga yaa ...


Have fun dressing up !
Read More

Friday, March 25, 2016

Shopping Diary : Sociolla Haul #1

I know I just posted a haul post yesterday but today I received another beauty haul package so I thought I'm gonna post it too today :)

Did you know that Sociolla.com is having lots of sales and discounts right now because they are having their anniversary ? It's best to shop for your dream product right now because the promotions are really nice. And don't forget that you can still use my code for an additional IDR 50,000 OFF !

You can use code YURI50 for a discount of IDR 50,000 Off !
(with minimal purchase of IDR 200,000).  


PS: Kode kupon diatas juga dapat digunakan untuk barang yang sudah di diskon di Sociolla lho :)  
Contoh >> BB Cushion Etude House harga aslinya misalkan IDR 250,000 ->> Trus lagi di diskon di Sociolla jadi seharga IDR 200,000. ->> Masukin kode "YURI50" pada shopping cart dan total belanjaan-mu jadi hanya IDR 150,000 sajah ! (*harga hanya perumpamaan, bukan harga asli).


My haul this time includes :

- Corine De Farme Gentle Rose Water
- Etude House Oh My God Dry Shampoo
- The Face Shop Hyaluronic Acid Sheet Mask
- The Face Shop Mungbean Sheet Mask


If you saw my previous beauty haul post you'd probably noticed that I bought a big bottle of Corine De Farme Purity Micellar Water. It was my first time trying on that brand and I loved it, so I thought I would try other products from Corine De Farme. Hence the Gentle Rose Water that I put inside my shopping cart this time.

I was also in need of a dry shampoo for as long as I remember, because I had an Oscar Blandi Volumizing Dry Shampoo once, and I loved it so much and I depend on it for those hot lazy days when I don't wanna wash my hair. But after I ran out of it I can't  bring myself to purchase another bottle because Oscar Blandi is pretty expensive here, so I was left with no dry shampoo for months and months. Now that the weather is back to hot and humid I thought I'm gonna need a dry shampoo again, so when I saw this Etude House dry shampoo at the Sociolla website (and it was on discount if I'm not mistaken) I picked it up right away.


The sheet masks is something that I haven't used for a long time. I used to love sheet masks and I used to wear them religiously back then, but I got lazy and skipped a lot of my skincare routine. Until nowadays that I am back to focusing on skincare I started to collect sheet masks again.

Sheet masks are fun and easy to use. They also have cute designs (especially Korean & Japanese sheet masks) so it's really nice to collect them and see the different designs on the packaging. This time I thought I would try The Face Shop Hyaluronic Acid mask (for deep hydration) and Mungbean mask (because I never try a mungbean mask before, it sounds very interesting!). And look at how fancy the packagings are !


Now what did you buy recently in skincare department ?

Happy Shopping at Sociolla !  
( ^_^ )



Happy Shopping !
Read More

Wednesday, March 23, 2016

Shopping Diary : Another Skincare Haul

If you read my blog or follow my instagram (@yurikristia) you'll notice that I am very much focusing on skincare right now. I have learned some new things that changed my skincare routine ever since, and I finally got a satisfying result when my aunt whom I haven't seen for many months commented on how smooth and fair my skin when I met her last week. 

I didn't realize how my skin have changed after all those routines I did lately, but when someone told you that your skin looks way much better you would then realize that all those vigorous skincare routine that you've been doing all this time finally pays off ! (^_^)

So all my hauls have been on skincare lately. All I bought is skincare and more skincare (which blows my wallet away, *cringe*). But I love trying new things and there are a lot of brands and products that I wanted to try so I've been spending my money on those. So far everything has worked out fine on me and I got my money's worth, let's hope this also goes well with my future purchases ;)


So this is actually an accumulative haul. I purchased these products separately but I thought I'm just gonna make one single post about it. These are mostly from Watsons and Guardian, with the exception of The Body Shop and the Korean skincare C20 and CosRX which I purchased from an online store via Instagram.

The Body Shop Haul :
The Body Shop Camomile Cleansing Oil
I originally wanted to buy the Camomile Cleansing Oil and the Cleansing Balm, but I haven't tried TBS Camomile line before so I was a bit hesitant to splurge on them before knowing that they would suits my skin or not. So I decided to try one of them first and if my skin liked it then I would get another one. My choice went to the Cleansing Oil because I am almost out of my Shu Uemura WhiteEfficient Cleansing Oil.


Watsons & Guardian Haul :
Corine De Farme Purity Micellar Water
I'm almost out of my trusted Bioderma Sensibio so I need a new micellar water to remove my makeup. I found a cheaper micellar water compared to Bioderma which is the French brand Corine De Farme. This is my first time trying the brand so I hope my skin would like it. By the way I got this on huge discount at Guardian so that's why I bought the huge bottle because it was cheap ;) 

My Beauty Diary Sheet Masks
I got these MBD sheet masks at Watsons and I haven't used sheet masks since a long time ago so it's time to stock up on them! My Beauty Diary is one of the best Korean sheet masks out there, so I picked up three of them which are MBD Black Pearl, Imperial Bird's Nest, and Apple Polyphenol Sheet Masks. The individual names of the sheet masks sold me out instantly :D

Evian Mineral Water Facial Spray
These were also on promotion at Guardian. I got both of these for just IDR 89,000 for two bottles ! It's like Buy 1 Get 1 promo since it's so cheap. I use this as my face spritz / hydrating toner.


Korean Skincare Haul :
C 21 Original Pure Vitamin C Serum
I've been reading a lot about this vitamin C serum and it is such a very popular serum that a lot of users recommend it, but it was the review from my blogger friend Merry that finally makes me want to go and purchase it right away, Lol. The serum really works on her so I hope it will work on me too :)

CosRX BHA Power Blackhead Liquid
CosRX is one of the Korean brand that I wanted to try because I keep reading about it over and over again. They are quite affordable and their products work really great, so I thought I'll try one product first to see if my skin agrees with it. I had a bad experience with my first acid, I was using AHA which I think didn't go well with my skin, so I wanted to try BHA this time and that's the reason why I picked up this BHA Power Liquid. Now I've been using this along with my AHA at night and it's been great, and my skin seems really fine with both AHA & BHA now.


Have you tried anything from the above list ?


Happy Long Weekend !
Read More

Friday, March 18, 2016

[Skincare]: The Body Shop Vitamin E Overnight Serum-In-Oil




This is my second face oil after trying the Juara Radiance Vitality Oil which I've tried earlier and fell in love with. After my successful first attempt with the Juara oil I wanted to try more face oils, so I bought this Vitamin E Overnight Serum-in-Oil by The Body Shop.

The unique formula called "Serum-In-Oil" is what triggered me into buying this face oil. Is it a serum or an oil ? Actually the formula is a serum but it is in oil texture. Usually serums comes in thin/thick liquid formula but this one from The Body Shop comes in oil formula.

I've tried The Body Shop Vitamin E range before and I liked the moisturizer for my night cream so I thought I would try the face oil from that range too. The Body Shop Overnight Vitamin E Serum-In-Oil is actually an innovation from The Body Shop combining the power of a serum and oil as part of a skincare range that's meant to replenish and recharge skin with moisture. This oil-in-serum would recharge our skin overnight into a refreshed softer skin in the morning.


The bottle came in pipette topper so it's easier to take out the oil inside. I was lucky to get this from MatahariMall with a discount. It is retailed for IDR 309,000 at the TBS counter but I got it for only IDR 240,000 from MatahariMall because they were having a discount a while ago (you can check if the discount is still there by checking the website here).

The main ingredients in this oil-in-serum include Soya bean oil from Gebana Brazil, wheatgerm oil, and sweet almond oil as well as sunflower seed, sesame seed, and jojoba seed oil for hydration and moisture. 

Review:
The texture is a little bit too thick for my normal combination skin. I know it's supposed to be oily because it is an oil after all, but my Juara Radiance Vitality Oil is much less oily compared to this Vitamin E Oil. But since this is an overnight product so I think it's still okay because you wore it to sleep, so you don't have to worry anyone would see you with an oily face ;)

What I like to do is apply a light watery lotion after using this oil so my face would not feel so oily. So I always apply my DoctorCos Amino Acid Hybrid Mask Advanced (which I use as night moisturizer) which has a very light watery formula over this TBS Vitamin E Overnight Oil-In-Serum. The combo makes my skin feels nice when I sleep and then in the morning after I wash my face I would definitely see my skin feels refreshed and balanced (not oily, not dry, just well-balanced).

Overall, this oil-in-serum does make my skin looks refreshed and well-rested in the morning (like I have an 8 hour of sleep which in reality I only slept 5 hours). It also helps my combination skin to be well-balanced, and makes my skin texture smoother and plumper. The only minus thing for my combination skin is the thicker oily formula, but as I said I can always apply another watery lotion afterwards and everything would be okay :)



Have you tried this Oil-in-Serum ? Whaddayathink ?



Hugs & Kissies,
Read More

My Polyvore Lookbook :

Giveaways on this blog are featured in Blog Giveaway Directory

© Two Thousand Things.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena