Thursday, October 23, 2014

OCTOBER - Lippies Of The Month !

I'm gonna start a new series here on my blog and it's gonna be called "Lippies Of The Month" (as the title suggests) ;p It's basically just a post highlighting on my current favorite lippies which could be a lipstick or a lip gloss or both!

I have quite an accumulation of lip colors from lipstick, lip glosses, colored lip balms, etc - although my collection probably not as much as the ones on other blogs but I think sometimes I still got a little bit overwhelmed. So what I do now is trying not to buy any new ones anymore (unless it's very very interesting or there's a discount I could not say no to), and I also try to rotate my lipstick, glosses, etc as frequently as I can, that way I'm hoping all my lippies collection are being used at least a couple of times so I'm not just hoarding them on my vanity.

For the past month I've been using this combination of a lipstick and a lipgloss almost everyday I go out. These used to be just sitting pretty on my vanity because the lipstick has a darker shade than what I normally would wear, and the lip gloss (despite it's name) has a brown-ish shade that doesn't go well with most of my other lipsticks. But I noticed that darker lip color is on the rage for the last few months so that's why I'm bringing myself to wear these darker colors lately to try to go along with the trend.

  • MAC Cremesheen Lipstick in Spice Is Nice
  • MAC Lipglass in Pink Clash


I know it's not black or plum or dark purple color like what other beauty gurus wear (because I don't really know where to wear those colors without people looking at you here), but these dark brown shades are darker enough for me because I usually wear pink and true red lipsticks.

I used to wear brown lipsticks in high school because I'm not brave enough to rock a red one and pink is too girly for me back then, so I wear brown-ish lipstick instead. So I bought this shade from MAC counter out of nostalgic feeling, and because I don't own a brown-ish lipstick then.

Anyway, you can see the shade and how brown it is on the swatch picture below. As for the lipgloss, although the name says "pink clash" but there's no pink in it at all. It's more like a sparkly muted light brown instead. It shimmers beautifully just like Mac Lipglasses do, and layered on top of the Spice Is Nice lipstick it creates a nice shimmery glow and actually makes the dull lipstick become more attractive ;)

(taken with flash):
 (taken with no flash):


I love the combination shade because it creates a gorgeous layer of shimmery brown. I like shimmery lipstick because I have small lips and shimmery/lipgloss makes my lips look fuller. This combination has become my go-to lip colors for the past two months :)


Note: I don't really like Cremesheen range from Mac lipsticks, maybe that's why I only have one cremesheen in my collection which is this Spice Is Nice lipstick. I usually rotate my lip colors monthly or bi-monthly, so let's see what are my favorite lippies for next month !  


Now tell me, what lipstick are you wearing today?



Hugs and Kissies,

Wednesday, October 22, 2014

[SKINCARE] : TONYMOLY Gold Black Sugar Mask

I haven't done a Korean brand review for little while so here's one for you :) 
Today I'm gonna review a skin treatment product from one of the popular Korean brand called Tony Moly.

TonyMoly is a well-known Korean skincare brand that already has loyal following throughout Asia. For the last couple of weeks I've been using one of their skincare product which is a face mask called the Gold Black Sugar Mask.


I love a good simple face mask that I can use in the shower while I'm showering. So I like practical easy-to-use face mask that felt good on the skin during the application as well as after using the mask. 

This TonyMoly Gold Black Sugar Mask is a face mask that claims to provide nutrition as well as moisture for our skin. It contains honey extract, black sugar, and gold dust to gently exfoliate dead skin cells. It also claim to help uneven skin tone and to soften as well as hydrate the skin. They said a regular usage would bring out a fair, smooth, luminous skin.


The packaging is a simple rounded small jar that would not take a lot of place in the shower. If you open the lid you would find another cover made of plastic to make sure that it doesn't spill easily and also to help avoid water from getting in the jar. 

This Gold Black Sugar Mask is not just a face mask, but you can also scrub your face with it. Instead, the instruction said to scrub your face with the mask first, and then you leave it on just like a regular mask. But for sensitive skin, it is advised not to scrub it but instead just use it as a regular mask (slather it on and leave it for 10 minutes).


The formula itself is a thick dense brown consistency with gritty texture that feels light on the skin. It smells good like brown sugar and the texture sure feels like a real brown sugar paste. What I usually do is wet my face with splashes of water, and then pick up an adequate amount of the mask and slather it on my face and then I scrub my face in circular motion. After a quick scrub I leave it on my face as a mask.

If I have time I would leave the mask on my face until after I'm finished with my shower, but when I'm in a hurry I just leave it on for about one minute before I wash it out with water. It gives an instant result of a brighter and more supple-looking skin.


Overall, I like this face mask because it can act as a scrub as well as a mask, so it's like a 2-in-1 product which would be cool to bring when traveling. The practicality of the mask as well as the quick instant result are what I love about this mask. It's great for my combination skin especially when it's on the oilier side.

I like the sweet smelling black sugar scent and I also like the gritty texture that is actually non-abrasive on the skin. I found it brightens my face as well as gently exfoliating my skin for a more healthier looking skin.


You can get this product at BeautyKorea where you can find other Korean goodies such as makeup, skincare, fashion items, etc...
Beauty Korea is an online store that you can find on Qoo10 which is one of my favorite places to shop. Don't forget to make sure you also check out Beauty Korea store because right now they have Monthly Giveaway where you could win Etude House Dear Girls Be Clear Pact just by following them on Facebook or Twitter :) 
Good luck!
 

Hugs and Kissies,

Saturday, October 18, 2014

[SKINCARE]: CABIN CREW KIT Skin Renewal Serum

UPDATED with Promo Code !
------------------------------------------

I have combination skin. Sometimes it's normal to oily, but other times it's normal to dry. Right now my skin is dull and I have dryness in some areas of my face as well as flaky skin. I already changed my moisturizer to a more hydrating one, but I think I needed a serum to boost it up.

Then I was introduced to Cabin Crew Kit, a skincare range of skin tonic formula that can help you renew your skin. You know how the dry air on a flight (especially long haul flight) can cause dryness to your skin, right? Well I think that's why they created Cabin Crew Kit. To help combat those dehydrated and unhealthy looking skin. With Cabin Crew Kit skincare range you can renew, regenerate, and restore your skin condition to reveal a soft, smooth, younger looking skin from within.


As you can see above, I am trying the Cabin Crew Kit Skin Renewal Serum that claims to help exfoliate, repair and hydrate the skin. It's just what I needed. A very nice coincidence, right when my skin needed a new serum to treat the dry, dull and flaky skin. 

Cabin Crew Kit is a range of skincare with a groundbreaking formula focusing on maintaining a supple and healthy skin. The products contain 0% paraben and are suitable for both men and women, as well as for both fair and darker skin tone. 

About the product itself, here's what it says on the website:

"Skin Renewal Serum has a gentle approach in promoting the exfoliation of top layer of dry, dead skin cells, revealing newer and healthier skin. Reduce the appearance of wrinkles and fine lines. Improve skin’s elasticity and youthful glow with a stimulation of collagen synthesis"



Wow, a serum that can do so many things! Aside from giving my skin hydration, it can also fix the problem, acts as an exfoliator, and it has anti aging properties too! I immediately drawn to it and been using it diligently for the past several days.

On the box it says that to avoid premature aging of skin, it's essential to maintain an exfoliated condition of your skin that would also help minimize pores. My pores are big in some areas so I definitely need this serum. 

The bottle has a pump so it's more hygienic that way. Both the bottle and packaging looks "expensive" which is a nice plus point, and I found the cap to be quite tight so I think it's safe for traveling too.


The texture of the serum itself is a clear runny formula that sinks into your skin in no time. I do notice a certain chemical smell to it but I didn't mind as long as it gives me good results in the end. The fast-absorbing formula did not leave any residue and doesn't feel sticky on the skin.

The serum is to be used as a night serum, so after I clean my face thoroughly I put on this serum before I go to bed. You only need 2 full pumps of this serum each time you use it. The next day after my first usage, I can already see the difference! My skin looks more supple, feels healthier, and no dry patches in the morning like it usually does, wow! 

 texture:

After using the serum for several days I keep noticing that my skin looks better and better every day, and it feels better too. It seems to improve my overall skin texture, evens my skin tone and give my skin some radiance. My face is noticeably brighter now, so no more dull looking skin ;)

I would definitely recommend this to those of you who has dull, uneven skin tone, or dry looking skin. If you try this serum I hope you can see the difference on your skin right away, just like I did.


Right now the closest place to get Cabin Crew Kit products is in Singapore, but you can order it online via their website. They ship to many countries including Indonesia, you can check the shipping price on the website as well.

UPDATE: Cabin Crew Kit has provided a special Promo Code that you can use on their website. Just put the code YURI8OFF on the check out counter. Enjoy your code ;)


Have any of you tried Cabin Crew Kit product before?




Hugs and Kissies,

Friday, October 17, 2014

[SKINCARE]: HADALABO Shirojyun Ultimate Whitening Series

Kulit muka saya sebenarnya cenderung tipe kombinasi. Kadang normal-berminyak, tapi kadang normal-kering (tergantung cuaca dan stress level ;p). Kalau sekarang ini sih kulit saya lagi cenderung kombinasi-oily, jadinya agak kusam. Ditambah bulan lalu saya lagi cukup sering bepergian yang kena sinar matahari super terik, akibatnya kulit muka jadi nggak cerah dan lebih gelap satu tingkat dari sebelumnya. 

Untungnya pas banget dapat rangkaian skincare dari Hadalabo yang seri Shirojyun Ultimate Whitening. Dulu saya sempat coba Produk Hada Labo yang seri Gokujyun Anti Aging, tapi kok sepertinya kurang cocok dengan jenis kulit saya. Akhirnya saya coba pilih seri baru yaitu si Shirojyun ini. Langsung satu set, lengkap dengan pembersih wajah, lotion, dan milk.


Rangkaian Hadalabo Shirojyun ini saya dapat dari Nihonmart Toko Kosmetik Online. Untuk yang belum tau, Nihonmart adalah online store yang khusus menjual produk-produk kecantikan berkualitas dari Jepang dan sudah beroperasi dari tahun 2011. Jadi sudah sangat reliable dan bisa dipercaya.

Hadalabo sendiri adalah brand skincare dari Jepang yang diproduksi oleh perusahaan Rohto. Di Indonesia sendiri sudah banyak yang pakai Hadalabo untuk keperluan skincare sehari-hari. Seperti yang saya sebut diatas, Hadalabo ada beberapa varian, kebetulan varian yang saya pilih kali ini adalah Shirojyun atau whitening series.

Yang spesial dari varian Shirojyun ini, selain mengandung Hyaluronic Acid untuk meningkatkan kelembaban secara intensif, juga mengandung Arbutin dan whitening extract untuk mencerahkan kulit dan meratakan warna kulit. Selain itu juga diperkaya Vitamin C untuk membantu menyamarkan noda hitam dan memperbaiki kulit yang kusam menjadi cerah kembali. 

Kebetulan saya dapat tiga rangkai produk yaitu:
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk


Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash
Fungsinya untuk mengangkat minyak dan kotoran dari kulit, sekaligus untuk membantu mencerahkan kulit. Teksturnya seperti lotion yang kemudian berubah foamy bila terkena air. Formulanya enak, nggak bikin kering kulit muka sehabis dipakai, dan nggak ada baunya. Muka jadi bebas minyak, bersih dari kotoran serta debu yang menempel.

Mengandung high purity Arbutin yang mencerahkan kulit, juga memberikan efek segar di muka. Saya biasanya pakai face wash ini setiap hari dua kali, yaitu pagi hari sebelum beraktifitas dan pada malam hari terutama kalau wajah saya lagi berminyak.



Setelah pemakaian face wash, saya langsung lanjutkan dengan Shirojyun Ultimate Whitening Lotion. Biasanya dalam rangkaian skincare merk Asia ada yang namanya Lotion sama Milk. Untuk yang bingung bedanya lotion sama milk, biasanya kalau Lotion itu kurang lebih sama dengan pemakaian toner, jadi dipakainya setelah kita membersihkan muka dan sebelum kita memakai moisturizer. Dan sebagai pengganti pelembab / moisturizer biasanya disebut Milk.

Jadi prosedur pemakaiannya adalah: Face Wash >> Lotion >> Milk :)

Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion
Teksturnya bening dan cair, hampir sama seperti toner. Formula nya ringan seperti air dan mudah meresap. Pemakaian lotion ini untuk membantu melembabkan kulit sehabis cuci muka, sekaligus semacam pre-moisturizer untuk hasil yang lebih maksimal.

Di Jepang sendiri, diantara produk lotion Hadalabo lainnya, produk ini lah yang paling laku. Bisa laku satu buah setiap 2 detik lho! Yang saya rasakan setelah memakai lotion ini adalah kulit menjadi lebih lembab dan supple.


Cara pakainya cukup dituangkan ke telapak tangan lalu diaplikasikan ke wajah sambil ditepuk-tepuk hingga meresap. Biasanya saya pakai Lotion ini cukup sekitar 2-3 tetes untuk sekali penggunaan. Formulanya cepat meresap tapi kalau kebanyakan jadi agak terasa lengket di kulit. Makanya saya biasanya hanya pakai cukup sedikit saja. Setelah benar-benar meresap di kulit baru saya lanjutkan dengan pemakaian Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk.


Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk
Produk terakhir dari tiga rangkain ini adalah Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk yang fungsinya kurang lebih adalah sebagai pelembab. Selain itu fungsinya juga untuk mencerahkan wajah, mencegah kulit kusam, dan menangkal efek radikal bebas dan sinar UV matahari. Konon satu tetes produk ini saja sudah cukup untuk mencerahkan kulit. Jadi saya sarankan kalau menggunakan produk ini cukup 1-2 tetes saja, usapkan secara merata di kulit wajah dan biarkan sampai benar-benar meresap baru melanjutkan dengan pemakaian makeup atau produk perawatan selanjutnya.

Teskturnya seperti lotion dengan warna putih susu. Untuk kulit berminyak saya sarankan pakainya sedikit saja karena kalau terlalu banyak bisa membuat kulit muka kita jadi agak terasa oily. Yang pasti produk ini sangat melembabkan kulit dan kalau di kulit saya produk ini nggak menimbulkan break-out (penting!).


Overall, setelah pemakaian rutin rangkaian Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening series ini, kulit muka saya berangsur-angsur cerah kembali ke warna kulit semula. Dan yang paling penting, udah nggak kusam lagi hehe

Kalau pakai rangkaian produk ini kulit muka jadi terlihat dewy, jadi buat kalian yang suka tampilan kulit dewy bisa coba lirik seri Shirojyun ini. Dari ketiga rangkaian produk diatas saya paling suka sama Face Wash nya, karena praktis dan efektif. Terasa nyaman di kulit dan bikin kulit muka terasa segar dan bersih. Plus nggak bikin kering ;)

Kalau mau hasil yang maksimal, tidak ada salahnya mencoba rangkaian lengkapnya. Harganya juga cukup affordable kok. 


Untuk informasi produk, harga, dan varian Hadalabo lainnya bisa dilihat di website Nihonmart Beauty. Oya, sekedar info, di Nihonmart Beauty juga ada Program Reward untuk member. Jadi untuk setiap Rp 1000,- yang kamu belanjakan, kamu akan dapat 1 poin sebesar Rp 15,- yang dapat digunakan untuk pembelian berikutnya. Jadi kamu bisa kumpulkan poin kamu setiap kelipatan seribu rupiah. Lumayan kan kalau sudah terkumpul banyak bisa buat potongan harga -- Atau kalau nggak mau ya buat saya ajah hehe ^o^



See you on my next review!


Hugs and Kissies,