Saturday, October 18, 2014

[SKINCARE]: CABIN CREW KIT Skin Renewal Serum

I have combination skin. Sometimes it's normal to oily, but other times it's normal to dry. Right now my skin is dull and I have dryness in some areas of my face as well as flaky skin. I already changed my moisturizer to a more hydrating one, but I think I needed a serum to boost it up.

Then I was introduced to Cabin Crew Kit, a skincare range of skin tonic formula that can help you renew your skin. You know how the dry air on a flight (especially long haul flight) can cause dryness to your skin, right? Well I think that's why they created Cabin Crew Kit. To help combat those dehydrated and unhealthy looking skin. With Cabin Crew Kit skincare range you can renew, regenerate, and restore your skin condition to reveal a soft, smooth, younger looking skin from within.


As you can see above, I am trying the Cabin Crew Kit Skin Renewal Serum that claims to help exfoliate, repair and hydrate the skin. It's just what I needed. A very nice coincidence, right when my skin needed a new serum to treat the dry, dull and flaky skin. 

Cabin Crew Kit is a range of skincare with a groundbreaking formula focusing on maintaining a supple and healthy skin. The products contain 0% paraben and are suitable for both men and women, as well as for both fair and darker skin tone. 

About the product itself, here's what it says on the website:

"Skin Renewal Serum has a gentle approach in promoting the exfoliation of top layer of dry, dead skin cells, revealing newer and healthier skin. Reduce the appearance of wrinkles and fine lines. Improve skin’s elasticity and youthful glow with a stimulation of collagen synthesis"



Wow, a serum that can do so many things! Aside from giving my skin hydration, it can also fix the problem, acts as an exfoliator, and it has anti aging properties too! I immediately drawn to it and been using it diligently for the past several days.

On the box it says that to avoid premature aging of skin, it's essential to maintain an exfoliated condition of your skin that would also help minimize pores. My pores are big in some areas so I definitely need this serum. 

The bottle has a pump so it's more hygienic that way. Both the bottle and packaging looks "expensive" which is a nice plus point, and I found the cap to be quite tight so I think it's safe for traveling too.


The texture of the serum itself is a clear runny formula that sinks into your skin in no time. I do notice a certain chemical smell to it but I didn't mind as long as it gives me good results in the end. The fast-absorbing formula did not leave any residue and doesn't feel sticky on the skin.

The serum is to be used as a night serum, so after I clean my face thoroughly I put on this serum before I go to bed. You only need 2 full pumps of this serum each time you use it. The next day after my first usage, I can already see the difference! My skin looks more supple, feels healthier, and no dry patches in the morning like it usually does, wow! 

 texture:

After using the serum for several days I keep noticing that my skin looks better and better every day, and it feels better too. It seems to improve my overall skin texture, evens my skin tone and give my skin some radiance. My face is noticeably brighter now, so no more dull looking skin ;)

I would definitely recommend this to those of you who has dull, uneven skin tone, or dry looking skin. If you try this serum I hope you can see the difference on your skin right away, just like I did.


Right now the closest place to get Cabin Crew Kit products is in Singapore, but you can order it online via their website. They ship to many countries including Indonesia, you can check the shipping price on the website as well.


Have any of you tried Cabin Crew Kit product before?




Hugs and Kissies,

Friday, October 17, 2014

[SKINCARE]: HADALABO Shirojyun Ultimate Whitening Series

Kulit muka saya sebenarnya cenderung tipe kombinasi. Kadang normal-berminyak, tapi kadang normal-kering (tergantung cuaca dan stress level ;p). Kalau sekarang ini sih kulit saya lagi cenderung kombinasi-oily, jadinya agak kusam. Ditambah bulan lalu saya lagi cukup sering bepergian yang kena sinar matahari super terik, akibatnya kulit muka jadi nggak cerah dan lebih gelap satu tingkat dari sebelumnya. 

Untungnya pas banget dapat rangkaian skincare dari Hadalabo yang seri Shirojyun Ultimate Whitening. Dulu saya sempat coba Produk Hada Labo yang seri Gokujyun Anti Aging, tapi kok sepertinya kurang cocok dengan jenis kulit saya. Akhirnya saya coba pilih seri baru yaitu si Shirojyun ini. Langsung satu set, lengkap dengan pembersih wajah, lotion, dan milk.


Rangkaian Hadalabo Shirojyun ini saya dapat dari Nihonmart Toko Kosmetik Online. Untuk yang belum tau, Nihonmart adalah online store yang khusus menjual produk-produk kecantikan berkualitas dari Jepang dan sudah beroperasi dari tahun 2011. Jadi sudah sangat reliable dan bisa dipercaya.

Hadalabo sendiri adalah brand skincare dari Jepang yang diproduksi oleh perusahaan Rohto. Di Indonesia sendiri sudah banyak yang pakai Hadalabo untuk keperluan skincare sehari-hari. Seperti yang saya sebut diatas, Hadalabo ada beberapa varian, kebetulan varian yang saya pilih kali ini adalah Shirojyun atau whitening series.

Yang spesial dari varian Shirojyun ini, selain mengandung Hyaluronic Acid untuk meningkatkan kelembaban secara intensif, juga mengandung Arbutin dan whitening extract untuk mencerahkan kulit dan meratakan warna kulit. Selain itu juga diperkaya Vitamin C untuk membantu menyamarkan noda hitam dan memperbaiki kulit yang kusam menjadi cerah kembali. 

Kebetulan saya dapat tiga rangkai produk yaitu:
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion
- Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk


Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash
Fungsinya untuk mengangkat minyak dan kotoran dari kulit, sekaligus untuk membantu mencerahkan kulit. Teksturnya seperti lotion yang kemudian berubah foamy bila terkena air. Formulanya enak, nggak bikin kering kulit muka sehabis dipakai, dan nggak ada baunya. Muka jadi bebas minyak, bersih dari kotoran serta debu yang menempel.

Mengandung high purity Arbutin yang mencerahkan kulit, juga memberikan efek segar di muka. Saya biasanya pakai face wash ini setiap hari dua kali, yaitu pagi hari sebelum beraktifitas dan pada malam hari terutama kalau wajah saya lagi berminyak.



Setelah pemakaian face wash, saya langsung lanjutkan dengan Shirojyun Ultimate Whitening Lotion. Biasanya dalam rangkaian skincare merk Asia ada yang namanya Lotion sama Milk. Untuk yang bingung bedanya lotion sama milk, biasanya kalau Lotion itu kurang lebih sama dengan pemakaian toner, jadi dipakainya setelah kita membersihkan muka dan sebelum kita memakai moisturizer. Dan sebagai pengganti pelembab / moisturizer biasanya disebut Milk.

Jadi prosedur pemakaiannya adalah: Face Wash >> Lotion >> Milk :)

Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion
Teksturnya bening dan cair, hampir sama seperti toner. Formula nya ringan seperti air dan mudah meresap. Pemakaian lotion ini untuk membantu melembabkan kulit sehabis cuci muka, sekaligus semacam pre-moisturizer untuk hasil yang lebih maksimal.

Di Jepang sendiri, diantara produk lotion Hadalabo lainnya, produk ini lah yang paling laku. Bisa laku satu buah setiap 2 detik lho! Yang saya rasakan setelah memakai lotion ini adalah kulit menjadi lebih lembab dan supple.


Cara pakainya cukup dituangkan ke telapak tangan lalu diaplikasikan ke wajah sambil ditepuk-tepuk hingga meresap. Biasanya saya pakai Lotion ini cukup sekitar 2-3 tetes untuk sekali penggunaan. Formulanya cepat meresap tapi kalau kebanyakan jadi agak terasa lengket di kulit. Makanya saya biasanya hanya pakai cukup sedikit saja. Setelah benar-benar meresap di kulit baru saya lanjutkan dengan pemakaian Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk.


Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk
Produk terakhir dari tiga rangkain ini adalah Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Milk yang fungsinya kurang lebih adalah sebagai pelembab. Selain itu fungsinya juga untuk mencerahkan wajah, mencegah kulit kusam, dan menangkal efek radikal bebas dan sinar UV matahari. Konon satu tetes produk ini saja sudah cukup untuk mencerahkan kulit. Jadi saya sarankan kalau menggunakan produk ini cukup 1-2 tetes saja, usapkan secara merata di kulit wajah dan biarkan sampai benar-benar meresap baru melanjutkan dengan pemakaian makeup atau produk perawatan selanjutnya.

Teskturnya seperti lotion dengan warna putih susu. Untuk kulit berminyak saya sarankan pakainya sedikit saja karena kalau terlalu banyak bisa membuat kulit muka kita jadi agak terasa oily. Yang pasti produk ini sangat melembabkan kulit dan kalau di kulit saya produk ini nggak menimbulkan break-out (penting!).


Overall, setelah pemakaian rutin rangkaian Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening series ini, kulit muka saya berangsur-angsur cerah kembali ke warna kulit semula. Dan yang paling penting, udah nggak kusam lagi hehe

Kalau pakai rangkaian produk ini kulit muka jadi terlihat dewy, jadi buat kalian yang suka tampilan kulit dewy bisa coba lirik seri Shirojyun ini. Dari ketiga rangkaian produk diatas saya paling suka sama Face Wash nya, karena praktis dan efektif. Terasa nyaman di kulit dan bikin kulit muka terasa segar dan bersih. Plus nggak bikin kering ;)

Kalau mau hasil yang maksimal, tidak ada salahnya mencoba rangkaian lengkapnya. Harganya juga cukup affordable kok. 


Untuk informasi produk, harga, dan varian Hadalabo lainnya bisa dilihat di website Nihonmart Beauty. Oya, sekedar info, di Nihonmart Beauty juga ada Program Reward untuk member. Jadi untuk setiap Rp 1000,- yang kamu belanjakan, kamu akan dapat 1 poin sebesar Rp 15,- yang dapat digunakan untuk pembelian berikutnya. Jadi kamu bisa kumpulkan poin kamu setiap kelipatan seribu rupiah. Lumayan kan kalau sudah terkumpul banyak bisa buat potongan harga -- Atau kalau nggak mau ya buat saya ajah hehe ^o^



See you on my next review!


Hugs and Kissies,

Thursday, October 16, 2014

[Launching Event & First Impression]: BIO OIL

A couple of weeks ago I was invited to the Bio Oil launching event at Plaza Senayan. When I first received the invitation I was excited because I've been curious with oil treatments lately and Bio Oil is one of the products that I wanted to try.

I've heard about Bio Oil before, from all the beauty blogs based in UK or USA. I've heard good things about it so I'm happy that it's finally available locally here in Indonesia. 


The number one thing that I keep hearing about Bio Oil is how it can help diminish scars and stretchmarks. Well I don't have any stretchmarks yet because I'm not pregnant yet, but I do have many scars (old and new) because I got itchy easily and always end up scratching my skin until it create some scars. So yeah I'm excited to try this miracle oil to combat those ugly dark scars.  

At the event we learned that Bio Oil is a skincare product specializes in improving the appearance of scars and stretch marks. It was first formulated by a German chemist named Dieter Beier in the year 1978. From then on, the formula was developed again and again, and now it can also be used for treating aging skin, uneven skin tone, as well as dehydrated skin. 

Bio oil has earned 191 international awards and has been ranked first in 17 countries as a specialist product specifically for the treatment of scars and stretch marks since its launch in international market back in 2002.


Bio Oil is a combination of natural oils extracts and natural essences that can help with skin regeneration process. It contains Vitamin A, Vitamin E, Rosemary Oil, Lavender Oil, Calendula Oil, and Chamomile oil. What makes it different with other oil treatment products is that Bio Oil also contains Purcellin Oil which reduces the oil level / thickness so that it feels light and less-oily on our skin. Purcellin oil also helps soften our skin and making it smooth and supple.

Bio Oil can be used for the face and body. As mentioned above, this oil can be used for scars, stretchmark, uneven skintone, aging skin, or dehydrated skin. It is hypoallergenic so it's suitable for those with sensitive skin.

For stretchmark, it is advised to use Bio Oil at the start of your second trimester. 
For scars, you can use Bio Oil to help diminish old scars as well as new scars. For old scars it would take a longer time to treat but with routine usage it would give good results. Just don't forget that you only need 1-2 drops for every usage, you don't need that many drops of oil. So a bottle of Bio Oil would surely last you a long time.


NOTE: Every packaging of Bio Oil has an information sheet which includes a clear explanation of how to use the Bio Oil correctly for each kind of problems (scars, stretch mark, etc). Please pay attention to these instructions as there's a different method for each kind of problem.


Bio Oil is available exclusively in all Guardian stores starting this month. The price is Rp 120.000,- for a 60ml bottle. So no matter where you live in Indonesia, as long as you have Guardian in your town, you can get Bio Oil there ;)



First Impression:
I need a longer time to review this product because my scars are old and pretty deep so I guess it would take about 3 months before I can see a significant result. So this time I'm just gonna write about my first impression after using this product for more than a week.

At the event we were told that although it is oil based product but it won't feel oily or greasy on the skin. Well I do have oily skin so when I put this product on my skin it still feels a little bit oily but not greasy and not sticky at all. And thanks to how fast it sinks on our skin the slightly-oily feeling would be gone as soon as your skin absorbs it all. 

So the end result is it doesn't leave any residue or oily feeling on the skin. Once it's absorbed by the skin, it will leave you with a hydrated supple skin that looks and feels healthy. 

texture:
after application:

I'm now trying diligently to use this Bio Oil everyday, morning and night. After massaging 1-2 drops of this oil into the scars I also mix a couple of drops with my body lotion and then slather it on the skin. It adds extra moisture to my skin and keeps it hydrated for a longer time.

I also used this dry oil on my face. Sometimes I mix it with my moisturizer, but other time I just massage it directly to my face (one drop only). It gives suppleness on my skin and keeps it hydrated in air-conditioned room.

I will write an update of this product after using it for a couple of months, and see if it would do wonders to my scars, but for the mean time I'm liking this oil for the hydrating properties. I also like how it doesn't leave any residue or sticky feeling afterwards, and how it is a multi-functional product that can be used on the face and body, as well as for different purposes. If I get pregnant (Amien) I would be happy to have this Bio Oil on hand ;)


So have any of you tried Bio Oil yet?
What do you think?



Hugs and Kissies,

Wednesday, October 15, 2014

B.Liv Indonesia Road Show - "Snap & Share" Campaign

Hi girls...
Have you read my previous post about the most spectacular product from B.Liv and the number one blackheads & whiteheads remover called: "Off With Those Heads" ?

If you read the review you will know how awesome the product is, and the good news is: You can go to the upcoming B.Liv Bazaar Road Show and participate in the Snap & Share Campaign for a chance to win the exact same product worth Rp 590.000,- !!!  


B.Liv upcoming road show akan diadakan di :

Date: 20/10/2014

Place: Kampus 2 Universitas Tarumanegara (Jakarta)

Address: Kampus II (Jalan Tanjung Duren Utara No.1), Jakarta Barat, DKI Jakarta 11470, Indonesia

Booth number: Lot A32,Car Park Open air with flat tent